Frågor & Svar

Frågor & Svar

Här besvarar vi de vanligaste frågorna folk ställer till oss

ALLMÄN INFORMATION

01. Är er verksamhet laglig?

Ja, Självklart! Allt vi gör är lagligt.

02. Hur lång tid tar ett uppdrag?

Hur lång tid det tar att slutföra en utredning beror på en rad olika faktorer. Det allra vanligaste är en veckas utredningstid, men om du kontaktar oss kan vi tillsammans föreslå en rimlig tidsåtgång.

03. Vad kostar det att anlita er?

Priset beror på uppdragsort/land, vilka datum och vilka tider, samt hur komplext din utredning kommer att bli. Efter att vi analyserat dina behov kan vi lämna ett prisförslag. Vi tillämpar timdebitering för enstaka timmar, och fast pris beräkning på en längre utredning

04. Vad utmärker Clearinfor.se från andra detektivbyråer?

Privatdetektiv sehar utbildade detektiver med lång erfarenhet och ett enormt brett kontaktnät som gör att vi kan införskaffa information snabbt, enkelt och smidigt. Utöver detta arbetar vi aldrig EN och EN som andra mindre bolag gör. Vi har dessutom utbildning inom området, och våra medarbetare har bakgrund inom journalistik, jurist, polis, och säkerhetstjänst. Alla våra medarbetare är ISA certifierade. Utöver detta har vi tillgång till dyr avancerad utrustning som bl.a. används av underrättelsetjänster. Hos Clearinfor.se kan du dessutom alltid tala med en utredare dygnet runt, och du får alltid en professionell gratis konsultation.

05. Är ni registrerade för F-skatt och moms?

Ja, självklart är vi det! Titta på sidfoten för att tag del av denna information.

06. Kan jag söka arbete hos Clearinfor.se?

Nej, tyvärr. Alla våra medarbetare är handplockade av oss, och vi har väldigt höga intagningskrav.

07. Vad är era öppettider?

Vi har öppet dygnet runt, och assistera dig vid jouruppdrag eller andra akuta utredningsåtgärder.

08. Kan jag själv sätta upp en kamera för att övervaka anställd(a)?

Vad du själv får göra är helt beroende på situationen. Ring till länsstyrelsen och ställ din fråga där.

09. Åtar ni er verkligen ALLA uppdrag ?

Nej, inte riktigt. Vi åtar oss inte uppdrag där det är uppenbart att någon kommer att skadas, misshandlas eller utpressas. Vi tar heller inte an fall där personen har skyddade personuppgifter, hedersrelaterade relationer etc. Vi åtar oss inte heller fall där klienten lider av psykiska besvär eller dylikt.

10. Har ni kontakter i andra länder?

Ja, Clearinfor.se har ett brett kontaktnät över hela världen.

11. Vilka arbetar på Clearinfor.se?

Vi namnger icke medarbetare av säkerhetsskäl. När du kontaktar oss blir du däremot tilldelad en utredare som du får ett namn på.

12. Har ni ensamrätt till namnet Clearinfor.se?

Ja, Clearinfor.se är ett registrerat firmanamn och varumärke.

13. Finns det en detektivutbildning?

Ja, men räkna inte med att bli detektiv över en natt. Det finns utbildningar i bl.a Israel och USA. Du bör dock ha flerårig vana inom grävande journalistik, jurist, eller säkerhetstjänst, beroende på din inriktning inom området.

14. Vilka egenskaper ska man ha som detektiv?

Skärpt, god social förmåga, kunna tänka ”outside the box”, ha ett långt tålamod, samt ingå i större kontaktnät för informationsutbyte mm.

15. Vad har ni för utrustning?

Vi har sofistikerad avancerad utrustning – allt från kameror, spårningsutrustning, avlyssning, tjänstefordon mm. Vi kommenterar aldrig exakt vad vi har i vår besittning.

16. Kan ni tänka er att göra en intervju?

Självklart! Kontakta oss och ange vad ditt ärende gäller så processar vi din förfrågan.

OTROHET

01.Hur lång tid tar en sådan otrohetsutredning?

Hur lång tid det tar är helt beroende på vad du själv vet. Ibland får vi samtal från klient där man vet eller har kännedom om någonting konkret, t.ex att två personer skall träffas på en viss plats; restaurang, hotell eller dylikt, och man behöver oss för att dokumentera detta. I andra fall har man ingenting mer än knipande magkänsla, och då måste vi vidta vissa åtgärder som kan ge snabba resultat. Vissa åtgärder ger ett mycket snabbt resultat och andra åtgärder är mer långsiktiga. En otrohetsutredning tar i snitt en vecka att genomföra.

02. Hur vanligt är det med otrohet?

Det är tyvärr väldigt vanligt med otrohet i dagens samhälle. Det är mer accepterat och det förekommer i större utsträckning än vad många tror. Det finns idag bla.a s.k otrohetssajter där man uppmuntrar till otrohet, och där Om du lever i bra tryggt förhållande och inte har den konstiga magkänslan så allting troligen bra. Men om du känner på dig att någonting är fel, så stämmer oftast den känslan, och det kan vara bra att få det bekräftat eller avfärdat.

03. Är det vanligt att folk anlitar privatdetektiv för att utreda otrohet?

Absolut, det är väldigt vanligt. Oftast har man specifika misstankar eller magkänsla som som säger att något inte står till, och är det lönt att investera i en privatdetektiv i syfte att bekräfta eller avfärda sina misstankar. Vi på Clearinfor.se var först i Sverige som en ren detektivbyrå som bara jobbade med otrohet. Sedan starten 2011 har vi utfört mer än ett tusen otrohetsutredningar, och vi är fortfarande störst inom området otrohet.

04. Vad kostar en genomsnittlig otrohetsutredning?

Det är svårt att besvara den frågan. En utredning är helt beroende på vilka utredningsåtgärder som skall vidtas och var utredningen skall bedrivas. Vi åker oftast utomlands eller till andra orter där vi genomför den typ av utredning. När du kontaktar oss gör vi en analys utifrån det du vet, och dina iakttagelser, sedan utformar vi en plan som är hållbar. Vi använder oss av mer avancerade metoder och många av dessa metoder är helt unika som endast vi utför. Det kan därför vara klokt att kolla med oss först.

05. Jag anlitade en privatdetektiv som inte gav mig något svar. Kan ni tag över ärendet?

Detta är ett scenario som vi hört många gånger innan. Regeln är att vi inte accepterar att jobba med utredning där det finns risk för att utredningen redan innan vi startar kan vara saboterad, eller att målet upptäckt att en operation mot denne pågår. Har du anlitat en annan privatdetektiv, är det ingen stor sannolikhet att vi tackar ja till att tag över en sådan utredning.

06. Är det dyrt att anlita privatdetektiv för att utreda otrohet?

Olika privatdetektiv sätter sina egna priser. Vissa är dyrare, vissa är billigare. Du måste dock alltid jämföra “kilopriset” och se vad du verkligen får för penningen. Segmentet av privatdetektiv är uppdelat i två delar - amatördetektiver och professionella företag som existerat länge, omsätter högre belopp, och som kan sin sak. Att tag det billigaste alternativet kommer varken leda till att du får svar, eller att det blir billigare i slutändan. Du får helt enkelt vad du betalar, men tänk på professionella privatdetektiv i Sverige kan räknas med en hand. Under 9 år har vi sett ett tjugotal sk privatdetektiv komma och gå, och vi är fortfarande kvar.

07. Kan privatdetektiv vidta en annan åtgärd än bara sedvanlig spaning?

En vanlig missuppfattning är vi bara spanar på objektet. Att spana är en del av utredningen, men det är inte heller alltid vi behöver spana.Spaning är även riskfylld om den utförs av icke kvalificerad personal, eller sk amatördetektiver. Andra komplexa utredningar för t.ex telefon analyser eller andra åtgärder kan vi hjälpa dig med.

08. Är det inte enklare att skriva på er hemsida exakt hur en otrohetsutredning går till?

Nej. Vi föredrar att informera den enskilda klienten och skräddarsy en lösning som är speciellt framtagen utifrån våra alternativ. Vi vill dessutom inte berätta exakt om hur vi arbetar i detalj av naturliga orsaker.

Dataåterställning

01. Kan vem som helst skicka in en enhet till er för att genomföra en forensisk undersökning?

Ja, det är helt rätt, vem som helst kan skicka in en telefon till oss för att återskapa information från enheten. Det finns inget krav på att man skall vara ägare av telefonen.

02. Vad är en IT forensisk undersökning ?

En IT forensisk undersökning syftar till att utläsa raderad information från digitala enheter för att t.ex säkra spår eller bevisning. Om vi talar om en telefon handlar det om att återskapa raderade SMS, samtalslistor, chattar från WhatsApp, Viber mfl. Om enheten är en dator kan man återskapa dokument, filer, surf logg, och andra aktiviteter. En forensisk undersökning kan även utföras på t.ex SD kort, USB minnen, hårddiskar, eller andra digitala enheter som finns tillgängliga.

03. Vad kostar en forensisk undersökning av en mobiltelefon?

Standardkostnaden för en forensisk undersökning på en mobiltelefon är 8700 SEK + mervärdesskatt på 25%. För vissa telefoner som har ett lösenord, måste vi låsa upp dessa telefoner genom avancerade processer och tekniker. Den forensiska delen ägs av vårt moderbolag ISRA Intelligence Services, och alla komplicerade IT ärenden hanteras av dem. Om du saknar lösenord kan ytterligare kostnaden tillkomma för vissa telefonmodeller, framförallt för nyare versioner av Iphone telefoner.

04. Jag har en Iphone 6 som jag vill låsa upp, är det möjligt?

12. Ja, det är möjligt. Men telefonen måste skickas ner till ISRA Intelligence huvudkontor i Israel för att komma in i telefonen. Att låsa upp den telefonen kostar idag ca 35- 40 000 SEK + moms. Forensisk undersökning tillkommer på 8700 SEK + moms. Utvecklingen av nya forensiska verktyg går snabbt, och det kan förändras med prissättningen. Kolla gärna med oss innan du skickar in en enhet.

05. Kommer allt tillbaka till telefonen eller hur funkar det?

Nej, det som vi återskapar återfinns i en sk forensisk rapport som du erhåller i form av pdf eller annat format beroende på hur mycket information det finns på telefonen. Den forensiska undersökningen kan användas i domstol, och är av samma typ som vi ( vårt moderbolag) utför till polis och övrig law enforcement/myndigheter/advokater mfl.

Tystnadsplikt & Sekretesspolicy

01. Har ni tystnadsplikt/ Sekretessavtal

Ja, alla våra medarbetare har tecknat ett avtal angående tystnadsplikt. När du anlitar oss får du även som klient ett avtal där tystnadsplikt och sekretess regler framgår.

02. Vad händer om en intressekonflikt uppstår?

Det är icke troligt, men om en intressekonflikt uppstår så utvärderar vi situationen noga, och vi kan ibland behöva tacka nej till uppdraget. Vi är väldigt noga med detta, och tystnadsplikten tillämpas redan vid första kontakt med oss, oavsett om det sker via elektronisk väg, brev eller telefon. Som ett led i vårt arbete, blir den handläggare som tar emot ditt ärende också den handläggare som du kommer ha fortlöpande kontakt med.

03. Är det säkert att skicka mail till er?

Jadå, alla våra system är säkra och krypterade. All mal, webbplats lösningar etc står i vår egen regi, och kontrolleras inte av en tredje part.

04. Får jag alltid ett sekretessavtal?

Vi garanterar sekretess, och de flesta av våra klienter litar på oss, och vill ibland inte komplicera det. Men absolut - ett sekretessavtal finns alltid tillgängligt när klienten efterfrågar detta.

UTREDNINGAR FÖR FÖRETAG

01. Kan ni delge en person?

Ja sjävklart! Tänk dock på att vi debiterar personliga möten debiteras per timme då det är flera som vill komma och träffa oss. Kostnaden är 1890kr / timme + moms. Du får oftast samma information när du talar med oss per telefon, som är kostnadsfritt.

02. Kan företag anlita er?

Ja, vi utför tjänster åt företag, bla advokatbyråer, försäkringsbolag, myndigheter och andra privata bolag.

03. Kan jag boka ett möte med er?

Ja, självklart! Det kan du göra online via denna webbplats Bokia ditt mötehär.

PRIVATUTREDNINGAR

01. Kan jag beställa jouruppdrag på natten?

Ja, det går alldeles utmärkt. Tänk på att om Clearinfor.se åtar sig ditt fall så tillämpas alltid direktbetalning alt kortbetalning online jourtid.

02. Kan ni tag fram läkarjournaler?

Nej, det gör vi icke.

03. Hur lång tid innan behöver ni veta angående ett uppdrag?

Beror på uppdragets art samt de resurser vi har tillgängliga. Vi har dock alltid en jour som kan ta emot ditt ärende. Större uppdrag och utredningar behöver planeras, och förundersökas för bästa resultat.

04. Kan man kontaka er dygnet runt?

Ja, exakt. För jouruppdrag kan du kontakta oss dygnet runt via epost, telefon och fax.

05. Kan jag vara helt anonomym?

Ja, på Clearinfor.se kan du vara 100% anonym. Ring oss så berättar vi mer.

06. Kan jag boka ett möte med er?

Ja sjävklart! Tänk dock på att vi debiterar personliga möten debiteras per timme då det är flera som vill komma och träffa oss. Kostnaden är 1890kr / timme + moms. Du får oftast samma information när du talar med oss per telefon, som är kostnadsfritt.

07. Vart ligger ert kontor?

I Sverige har vi operativa kontor I Stockholm, Malmö och Göteborg. Huvudkontoret är i Stockholm.